Kezdőlap

Rólunk

Referenciák

Elérhetőség

Árak

Partnerek

Facebook
Twitter
@kataiconsulting tweetjei
Google+
Blogger
Youtube
Flickr

Kapcsolat


Küldjön üzenetet!

+36-30/9111270

Kalkulátor


Energetikai árajánlat kalkulátor

Közösségi oldal


Bemutatkozás, Jogosultságok:


- Kátai Andrea építész
- Tanulmányok:
    Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskola, Szervező és informatika szak;
    Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola, Építész szak.
    Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Energetikus Szakmérnöki szak.
- Építésztervezői jogosultság (É3 13-0958/12)
- Energetikai szakmérnöki jogosultság (TÉ 13-0958)
- Felelős Műszaki Vezetői jogosultság (FMüV A2-13-2354/2011)
- Építéshatósági tapasztalat (közigazgatási szakvizsga)
- Építésügyi Igazgatási Szakértői jogosultság (SZÉ 13-0958)

Szolgáltatás


  ÉPÍTÉSZET:
- Telek megvásárlása előtti szaktanácsadás
- családi házak, társasházak, nyaralók építészeti és szakági tervezése engedélyezési terveinek elkészítése
- megvalósulási tervek, felmérési vázrajzok készítése
- építész kiviteli tervek készítése
- digitális épület modellek, foto-realisztikus látványtervek készítése
- építész szakmai konzultáció, tanácsadás

- Tervezés menete: előzetes egyeztetés, vázlatterv, építéshatósági egyeztetés,
    véglegesítés, engedélyezési tervek elkészítése,
    szakági tervezőkkel egyeztetés, engedélyezési tervek benyújtása, kiviteli tervek elkészítése

  FELELŐS MŰSZAKI VEZETÉS:
- tervezői művezetés, felelős műszaki vezetés, mérnökkontroll

  ENERGETIKA
- Energetikai tanúsítói jogosultság
- épületek energetikai ellenőrzése
- energetikai tanúsítás.
- zöldprogram pályázatírás

Értékbecslés profi szakemberektől


Az ingatlan értékbecslés hasznos lehet a zöldprogram pályázati részvételéhez, vagy az energetikai tanúsítvány kiállításához is. Nézzük meg ezt bővebben:

- Az értékbecslés első lépéseként helyszíni adatfelvételre kerül sor, melynek során olyan alapvető információkat rögzítünk az ingatlannal kapcsolatban, mint amilyen az építés éve, fenntartási költsége, a múltban történt felújítások vagy a helyiségek száma.
- Az értékbecsléshez szükség van az ingatlan tulajdonlapjára is.
- Ezt követően az aktuális piaci forgalom alapján megtörténik az értékbecslés.
- Többféle értékbecslési módszert is igénybe lehet venni, ez a megrendelőtől és az értékbecslés céljától függ.
- A piaci és a forgalmi értékelésen kívül nettópótlási vagy költségalapú és hozadékelvű értékmeghatározásról is beszélhetünk.
- Az értékbecslés írásos formában történik, ezt nevezzük értékelési bizonyítványnak. Ezt egy hónapig lehet felhasználni, aztán érvényét veszti a dokumentum, és új vizsgálatra van szükség.


További kérdése lenne? Forduljon hozzánk!Kicsit bővebben az ingatlanok értékbecsléséről


Az értékbecslés egy komplex folyamat, mely a különböző területeken fekvő ingatlanok értékét határozza meg - ezeket az árakat kell számba vennünk ahhoz, hogy reálisan meg tudjuk becsülni az ingatlan árát. Nézzük meg ezt most kicsit bővebben:
- Kezdő értékbecslőknek ajánlatos olyan matematikai modellt alkalmazni, mely nem a legtriviálisabb, de azért nem haladja meg szellemi képességeiket.
- Értékbecslés során a legeslegfontosabb teendőnk, hogy nem hagyjuk figyelmen kívül azokat a tényezőket, melyek az értéket módosíthatják.
- Nagyon fontos tényező, hogy milyen fajtájú az ingatlan, ugyan is sok minden tartozik „ingatlan” kategóriába: olyan földek, melyekre építkezni fognak, termőföldek, de még olyan területek is, melyek alkalmatlanok a hasznosításra.
- Bár az ingatlan fajtája a legmeghatározóbb tényező, azért van más is, ami számít: az alapterület, a jogok, melyek az ingatlant termelik, a tulajdoni viszonyok, és ne hagyjuk figyelmen kívül azokat a hatásokat sem, melyek a környezetből származnak.

Értékbecslés, energetikai tanúsítvány és zöld kártya ügyében forduljanak hozzánk!Az energiatakarékos ház kialakításának szempontjai


engergetikai tanúsítvány Az energiatakarékos házak tervezése és építése egyre elterjedtebb manapság. Szerencsére egyre többen döntenek úgy, hogy olyan házban szeretnének lakni, ami a környezetnek is előnyére válik.

Egy ilyen ház üzemeltetése nem csupán olcsóbb, de kisebb a CO2 kibocsátása is, amely előnyök az energetikai tanúsítványban fel is tüntethetőek. A megtervezésénél az egyik fő cél a hőveszteség minimalizálása, a hőhidak csökkentése, ennek érdekében figyelembe veszik a tájolást, a tömegformálást, az alaprajz, a szerkezet is úgy kerül kialakításra, hogy az energetikai értékek jobbak legyenek az átlagosnál. A hőhidak minimalizálására több eszköz is az építők rendelkezésére áll, így például oda kell figyelni a nyílászárók üvegezésére, a nyílászárók keretének anyagára és kialakítására stb. Végül, de nem utolsó sorban az ökológiai szempontokat is figyelembe veszik egy leendő energiatakarékos épületnél, így szóba jöhet az esővízgyűjtés, újrahasznosítás vagy napelemek beépítése is.

Amennyiben profi csapat segítségét szeretné igénybe venni a tervezéshez és az energetikai tanúsítvány kiállításához, hívjon minket bizalommalBízza profikra a pályázat írást!


zöldprogram pályázat Manapság egyre több a pályázó a zöldprogram pályázaton, ami nem véletlen, hiszen ez hatalmas segítség a környezettudatos otthon megteremtésében. Felhasználhatjuk többek között napelemekre, környezettudatos fűtésrendszerek kiépítése, illetve mindenre, ami csökkenti otthonunk fogyasztását, tehát akár megfelelő szigetelésre is.

Ha a zöldprogram pályázaton pályázunk, akkor esélyünk van nagyban növelni házunk értékét, jobb besorolású energetikai tanúsítványt szerezni, és végül, de nem utolsó sorban csökkenthetjük kiadásainkat. Viszont a pályázat megírása nem egyszerű feladat, tehát ha minden előképzettség és gyakorlat nélkül kezdünk bele, akkor nem csak az esélyeinket kockáztatjuk, de benne van a pakliban, hogy még csak érvényes sem lesz pályázatunk, amihez elég egy pár apró hiba.

Válasszon minket, és induljon a zöldprogram pályázaton! Szakembereink garantáltan kifogástalan minőségű pályázatot készítenek majd el! Ha kérdése adódna, keressen fel minket elérhetőségeinken!