Kezdőlap

Rólunk

Referenciák

Elérhetőség

Árak

Partnerek

Kapcsolat


Küldjön üzenetet!

+36-30/9111270

Kalkulátor


Energetikai árajánlat kalkulátor

Közösségi oldal


Épületenergetikai tanúsítás

Épületenergetikai tanúsítás

Tanúsítvány-készítési kötelezettség (176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet)

- Az épület energetikai jellemzőit - amennyiben nem rendelkezik hatályos energetikai tanúsítvánnyal tanúsítani kell

 • új épület építése (használatbevételi engedély megkérésekor),
 • meglévő épület (önálló rendeltetési egység, lakás)ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása,
 • meglévő épület (önálló rendeltetési egység, lakás) egy évet meghaladó bérbeadása,
 • 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén.

Nem terjed ki a rendelet hatálya, tehát nem kell tanúsítványt készíteni:

 • az 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épületre; az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt épületre;
 • a legfeljebb 2 évi használatra tervezett épületre;
 • a hitéleti rendeltetésű épületre;
 • a jogszabállyal védetté nyilvánított épületre, valamint a jogszabállyal védetté nyilvánított (műemlékileg védett, helyi építészeti értékvédelemben részesült) területen lévő épületre;
 • a mezőgazdasági rendeltetésű épületre;
 • azokra az épületekre, amelyek esetében a technológiából származó belső hőnyereség a rendeltetésszerű használat időtartama alatt nagyobb, mint 20 W/m3, vagy a fűtési idényben több mint hússzoros légcsere szükséges, illetve alakul ki;
 • a műhely rendeltetésű épületre;
 • a levegővel felfújt, vagy feszített – huzamos emberi tartózkodás célját szolgáló – sátorszerkezetekre.
 • a használatba vételi engedélyt (bejelentést) megelőző tulajdon-átruházás esetén,
 • ha ugyanabban az ingatlanban résztulajdonnal rendelkező tulajdonos szerez ellenérték fejében további tulajdonrészt,
 • az épület (önálló rendeltetési egység, lakás) egy éves, vagy annál rövidebb idejű bérbeadása esetén.


Tanúsítás menete

A tanúsítvány az épület egészére vagy az épületnek egy önálló rendeltetési egységére (lakására) is kiállítható.

1. Új épületek esetében, ha a felelős műszaki vezető igazolja, hogy az épület a kivitelezési dokumentáció és a hozzá tartozó energetikai számításban figyelembe vett méreteknek, adatoknak és anyagjellemzőknek megfelelően valósult meg, és a tervezett műszaki jellemzőjű épületgépészeti berendezéseket szerelték be, akkor a tanúsítás elvégezhető a kivitelezési dokumentáció és az építési napló részét képező felelős műszaki vezetői nyilatkozat alapján.

Szükséges dokumentumok:

 • engedélyezési illetve kiviteli, megvalósulási tervdokumentáció (alaprajz, metszetek, homlokzatok, valamint gépészeti, elektromos kiviteli dokumentáció - ha van),
 • műszaki leírás (építészeti, gépészeti, elektromos műszaki leírás),
 • az építési engedélyezési dokumentáció részét képező energetikai számítás,
 • felelős műszaki vezetői nyilatkozat.

2. Meglévő épületeknél és az 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épületeknél a tanúsítást a mért energiafogyasztási adatokból számítva a rendelkezésre álló számlák és tervrajzok alapján.

Szükséges dokumentumok:

 • engedélyezési illetve kiviteli, megvalósulási tervdokumentáció (alaprajz, metszetek, homlokzatok, valamint gépészeti, elektromos kiviteli dokumentáció - ha van),
 • műszaki leírás (építészeti, gépészeti, elektromos műszaki leírás),
 • az építési engedélyezési dokumentáció részét képező energetikai számítás.

Amennyiben tervdokumentáció nem áll rendelkezésre, az épületről felmérési dokumentációt kell készíttetni.

Tanúsítvány érvényessége

A tanúsítvány tíz évig hatályos. Ha a tanúsítvány hatálya alatt az épületre irányadó jogszabályban meghatározott követelményérték megváltozik, az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni.További tudnivalók az energetikai tanúsítványról

energetikai tanúsítvány Ugye Ön sem feledkezett meg ingatlana energetikai tanúsítványáról? Forduljon hozzánk bizalommal és terelje ingatlana ügyeit jogilag szabályos mederbe!

Mi az energetikai tanúsítvány és miért fontos? 2009 óta minden építtetőnek kötelező egy ilyen tanúsítvány meglétéről gondoskodnia, ez a dokumentum szükséges, ha bérbeadásról és építtetésről van szó.

A tanúsítvány azt mutatja meg, hogy milyen az adott épület energetikai hatékonysága. Mit is jelent ez? Az épület energiafogyasztásának körülményeit térképezik fel és hasonlítják össze egy hasonló épületével, amit aztán egy „A”-tól „I”-ig terjedő skálán rangsorolnak, ahol az „A” jelenti a legkedvezőbb besorolást, az „I” pedig a legrosszabbat.

Az energetikai tanúsítvány bevezetésének célja a költséghatékony és környezetbarát energiafelhasználás. Az energetikai tanúsítvány elkészítésekor nemcsak felvázoljuk a tényeket, de feltárjuk a hiányosságokat és tanácsot adunk az ideális megoldásokra is.

Keressen fel minket és vegye igénybe szaktanácsadásunkat bármikor!A zöldkártya kiállítása

energetikai tanúsítvány kiállítása A különböző típusú lakások és házak energiafelhasználásáról és energetikai besorolásáról szóló energiatanúsítvány a 2012-es évtől kötelező dokumentum, amely szükséges az ingatlanok bérbeadása és adás-vétele során, továbbá a tanúsítvány jelzi a tulajdonosok és bérlők felé, hogy a lakás milyen működtetési költségekkel rendelkezik.

 • Az épület állapota és a lakás hasznos alapterülete meghatározza a besorolást.
 • Befolyásolja az energetikai besorolást: szigetelés minősége, nyílászárók korszerűsége, vezetékek állapota, a fűtési rendszer típusa és hatékonysága, stb.
 • Az energiatanúsítvány magába foglalja a négyzetméterre levetített energiafogyasztást és az alapján kerül besorolásra az ingatlan.

Egyes esetekben nem szükséges a zöldkártya megléte:

 • 50 négyzetméternél kisebb hasznos alapterülettel rendelkező ingatlan esetében.
 • Üdülő, mezőgazdasági és hitéleti felhasználásra alkalmazott ingatlanok esetében.
 • Évente 4 hónapnál kevesebb ideig igénybevett ingatlan esetében.

Megbízható, gyors és szakszerű energetikai tanúsítvány kiállításáért válasszon profi segítséget és tekintse meg weboldalam bővebb információit, valamint forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen!Zöldprogram: Az energiahatékony felújítás lehetősége

zöldprogram Napjainkban a mértéktelen és túlzott energiafogyasztás és a nagymértékű környezetszennyezés, környezetterhelés következtében a korszerű, energiatakarékos megoldások felkutatása és alkalmazása az élet számos területén kiemelten fontos feladatkörré vált. Ennek érdekében egy állami rendelet következtében minden újépítésű ingatlannak rendelkeznie kell energiatanúsítvánnyal, amely részletesen igazolja a működtetési értékeket és jellemzőket.

A már meglévő épületek esetében hasonlóképpen meghatározó szempont a fenntarthatóság és az energiafogyasztási jellemzők, melyek modernizálása és csökkentése érdekében a zöldprogram keretein belül megannyi szakszerű lehetőség kínálkozik.

 • A jelenlegi helyzetre vonatkozó energetikai felmérés.
 • Az energiahatékony felújításra vonatkozó javaslatok.
 • Műszaki ellenőr közreműködésével történő szakszerű kivitelezés.
 • A felújítást követő állapotról energiatanúsítvány kiállítása.

Válassza Ön is az energiahatékony felújítás lehetőségeit a zöldprogram keretein belül és tekintse meg weboldalam bővebb információit, valamint forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen!Hogyan lesz egy épület energiatakarékos?

energetika Lakóépületeinket érdemes úgy alakítanunk, hogy jóval kevesebb energiát fogyasszon, így hatékonyan spórolhatunk, és óvhatjuk környezetünket is.

Az erre szolgáló energiahatékony változtatások ma már egyszerűen kivitelezhetőek régebbi épületeknél is. Ilyen újítás például a megfelelő szigetelés kiépítése, melynek tervezését és megvalósítását ma már számos vállalkozó elvégzi. A megfelelő hőszigetelés (mind a talaj, mind a tető szintjén) elengedhetetlen, hiszen nyáron a légkondicionálón, télen pedig a fűtésen spórolhatunk.

Új ház építésekor sokkal egyszerűbb energetikai szempontból ideális otthont kialakítanunk. A megfelelő tájoláson sok múlhat, ráadásul a minőségi szigetelt talaj és a szintén szigetelt falak remek alapot adhatnak házunknak. Napjainkban gyakran előfordul a földbesüllyesztett épület, hiszen a talaj saját hőmérsékletével fűthetjük otthonunkat. A mennyezet magassága szintén fontos nézőpont lehet, hiszen minél alacsonyabb, annál kevesebb teret kell fűtenünk.

Energiahatékony felújítási lehetőségekért és egyéb energetikával kapcsolatos tanácsadásért keressen bizalommal elérhetőségeimen!Energetikai pályázat – Fűtéskorszerűsítés

fűtéskorszerűsítés Sokan szeretnék felújítani otthonukat, lecserélni a régi rendszereket és modern, korszerű megoldásokban gondolkodnak. Az egyik legnagyobb beruházás a fűtés, illetve a kazán cseréje.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázata éppen ebben segít a lakossági fogyasztóknak. A pályázat keretében magánszemélyek igényelhetnek támogatást fűtéskorszerűsítésre és az ezzel járó munkálatokra. A költségek maximum 40%-áig, vagyis 650 ezer forintig vehetik igénybe a támogatást.

A pályázat célja elsősorban a környezetvédelem, azon belül a klímavédelem. Manapság közös érdekünk, hogy védjük környezetünket és a lehető legkímélőbb megoldásokkal fűtsünk otthonunkban. Kizárólag érvényes magyarországi bejelentett lakcímmel lehet pályázni, illetve nem iparosított technológiával épült lakóépületre vonatkoznak az előírások. A támogatás vissza nem térítendő, valamint minden olyan tevékenység elfogadott, mely a szén-dioxid kibocsátást csökkenti. Ez természetesen energetikai számítással és energetikai tanúsítvánnyal alátámasztandó.

A pályázatokat beérkezési sorrendben vizsgálják, valamint azok környezetre gyakorolt hatásának mértékét rangsorolják. Ha Ön is szeretné megpályázni fűtőberendezésének korszerűsítését, illetve energiahatékony felújítási lehetőségekben gondolkodik, forduljon hozzánk bizalommal!Energetikai tanúsítvány: ingatlan adásvételkor is jó, ha van!

energetikai tanúsítvány Manapság, mikor az ingatlan piacon hatalmas a túlkínálat, minden apró előny jól jön, amennyiben épp eladásra szánjuk ingatlanunkat. Ha rendelkezünk energetikai tanúsítvánnyal, mindenképp előnyhöz jutunk, főleg régebbi, használt lakás vagy ház eladásakor.

Egy ingatlan megvásárlása nem kis kiadással jár, ezért hatalmas felelősséggel jár. Ilyenkor szimpátia ide vagy oda, jó, ha fel tudunk mutatni egy papírt: amit állítunk a lakásról, az úgy is van, így a leendő tulajdonos bizalmát is elnyerjük.

Érdemes tudnunk, hogy egy 2012. január 1-én életbelépő jogszabály szerint kötelesek is vagyunk kiállítani az energetikai tanúsítványt, ha ingatlanunkat eladjuk. Azonban akár saját magunk értékesítünk, akár valamely ingatlaniroda hálózata segítségével, jobban járunk, ha mihamarabb, megbízható szakemberek segítségével intézzük az energetikai tanúsítvány beszerzését.

Ha Ön éppen lakása vagy családi háza eladása mellett döntött, szerezze be nálunk ingatlanja energetikai tanúsítványát!Energetikai pályázatokra való megfelelő felkészítés

energetikai pályázat 2014-ben ismét útnak indult az Európai Uniós pénzek vissza nem térítendő támogatási rendszere. Az előző hét éves ciklusból levont tanulságokat most kamatoztatni lehet. Ebben szeretnék segítséget nyújtani, hogy minél jobban fel tudjanak készülni azok, akik energetikai pályázatokon szeretnének részt venni.

De mik is ezek az energetikai pályázatok? Ide lehet sorolni a különböző fűtéskorszerűsítéseket (kazáncsere), háztartási nagygépek cseréjét (hűtő- és fagyasztógép- csere), külső nyílászárók cseréjét. Ha ön már tudja, hogy milyen pályázaton szeretne vissza nem térítendő támogatást igényelni, akkor abban segítek, hogy felkészítsem.

2012 januárjától már nem csupán az újépítésű ingatlanokhoz szükséges az energetikai tanúsítvány, hanem miden olyan épületre is, amit értékesíteni szeretnének, vagy bérbe adni. Épületét természetesen felmérem, hogy milyen esetleges energetikai beruházásra lehet szüksége, valamint zöldprogram pályázatírását is vállalom.

Pályázzon ebben a pályázati ciklusban Ön is, hiszen a felújítás leterhelheti a pénztárcáját. Vegye igénybe komplex, átfogó szolgáltatásaimat, és korszerűsítsen pénztárcabarát módon!Zöldkártya a biztos bérleményhez

Zöldkártya a biztos bérleményhez Sajnos nem csak munkahelyváltás, ingatlanvásárlás vagy a családi változások lehetnek egy bérlemény lecserélésének okai.

A manapság egyre gyakoribb „olcsó és jó” építési megoldásoknak köszönhetően sok albérlő jár pórul. Penészedik a fal, aránytalanul magas a villany- vagy a fűtésszámla, pedig ezek nem így lettek eltervezve. Ilyenkor a tulaj nem vállal felelősséget, hiszen a penész ráfogható a főzésre, teregetésre, a rezsi összege pedig a fogyasztásra. A bérlő pedig nem tehet mást, minthogy máshová költözik, ami anyagilag is megterhelő, amellett, hogy idővel és fáradtsággal jár.

Ezeket a problémákat is kiküszöbölheti, hála az energiatanúsítvány, más néven lakás-zöldkártya elterjedésének. Nincs más teendője, mint egyeztetni a tulajjal a lakás, vagy ház paramétereit, esetleg elkérni az említett energiatanúsítványt és segítséget kérni annak kiértékelésében, hogy semmiképp se érjék meglepetések.

Alapos utánanézéssel, egyszeri ráfordítással nagyon sokat spórolhat minden téren! Energiatanúsítvánnyal kapcsolatos kérdésekkel, pedig bátran keressen minket!Energetikai besorolás a gyakorlatban

energetikai besorolás Manapság gyakran használt fogalmak az energetikai tanúsítvány, energetikai besorolás a ház építésénél, illetve adás-vételénél. Nézzük, mit érdemes tudni, ha hasonló terveink vannak ingatlanunkkal!

Az energetikai besorolás tulajdonképpen a ház energiafelhasználása alapján osztályoz. A skála "A+"-tól "I"-ig terjed. A besorolás alapja a "C" azaz a "Követelményeknek megfelelő" kategóriától mért százalékos eltérés. Mit is jelent ez? Ha például van egy "E" kategóriába besorolt lakásom, az azt jelenti, hogy mondjuk egy "C" szintű házhoz képest 20-50%-kal több lehet az energiafelhasználás.

Mi történik, ha belekezdünk a korszerűsítésbe, hogy jobb energetikai besorolást érjünk el? Akkor, mivel jelenleg az én lakásom "E" besorolású, azt tekinthetjük nullának, és minél feljebb lépkedünk, annál nagyobb százalékos eltérés érhető el, ami főként a számlákon fog meglátszódni. Fontos, hogy még mielőtt belekezdenénk a korszerűsítésbe, mindenféleképpen érdemes felmérni a helyzetet, hisz elképzelhető, hogy a ráfordítás költsége nagyobb lenne, mint, ha átköltöznék egy új építésű ingatlanba!

Amennyiben még nem rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, érdeklődjön a részletekről és vegye igénybe szolgáltatásainkat!Tudnivalók az energetikai tanúsítvány kiállításáról

energetikai tan�s�tv�ny Az energetikai tanúsítvány, vagy kevésbé ismert nevén zöldkártya, nem hiányozhat egyetlen ház vagy lakás tulajdonos dokumentumai közül sem, hiszen ellenkező esetben nem tudja ingatlanát értékesíteni szabályos keretek között. Az energetikai tanúsítvány segítségével az adott ingatlan besorolható a megfelelő kategóriába energiahatékonyság szempontjából.

A tanúsítvány kiállításának ára minden épületnél más, meghatározása függ annak egyéni sajátosságaitól. Egy zöldkártyára azonban nem kell sokáig várnia, így ha az utolsó pillanatban kapott észbe, általában akkor sem kell néhány napnál tovább várnia. A tanúsítvány kiállítása nem csak eladáskor, de bérbeadáskor is kötelező, azonban nem minden ingatlan esetében szükséges. A műhelyként vagy mezőgazdasági épületként funkcionáló, 50 négyzetméternél kisebb alapterületű vagy 4 hónapnál rövidebb használatra szánt ingatlanoknál nem kell zöldkártyát igényelnünk.

Amennyiben további információkat szeretne megtudni az energetikai tanúsítvány kiállításáról, forduljon hozzánk bizalommal!Az energetikai tanúsítvány kötelező!

energetikai tanúsítvány A Magyar Mérnöki Kamaránál több, mint ezer szakértő regisztrált energetikai tanúsítvány készítésére. Ennek ellenére igen kevés energetikai tanúsítvány íródott, bár ezt nem tudhatjuk biztosra, mert egyelőre nem készült erről becslés.

Az energetikai tanúsítványt 2013 elejétől kötelező elkészíteni, abban az esetben, ha 50 négyzetméternél nagyobb lakáson szeretnénk túladni, valamint ha egy évnél tovább szeretnénk bérbe adni ingatlanunkat. Az állam célja ezzel az, hogy megismerje a lakások energiafogyasztását, és ezzel szeretné elősegíteni, hogy a tulajdonosok csökkentsék az energiafelhasználást.

Az energetikai tanúsítványban benne van, hogy milyen energetikai besorolású lakásunk – tehát, hogy évente, négyzetméterenként mennyi energia megy el fűtésre. A fajlagos fogyasztás olyan jelzést kap, mint a háztartási gépek: „A”-tól „I”-ig. Az alap besorolás energetikailag a „C” kategória. Ha ennek a követelménynek az új lakás nem felel meg, nem kap építési engedélyt, úgyhogy figyelnünk kell erre!

Ha még többet szeretne tudni az energetikai tanúsítvány készítéséről, forduljon hozzánk bizalommal!Energetikai tanúsítás - könnyen és gyorsan!

energetikai tanúsítvány Energetikai tanúsítványra azért van szükség, hogy igazolni tudjuk, hogy házunk, lakásunk, üzletünk vagy nyaralónk az EU által szabályozott energiatakarékossági szabályzatoknak megfelel. Ez a tanúsítvány 10 évig érvényes, és az ügymenet során olyan javaslatokat is kapunk, melyek energia,- illetve rezsicsökkentést eredményeznek.

Energetikai tanúsítvány igénylésekor nem feltétlen tudhatja előzetesen, hogyan is zajlik egy ilyen folyamat:

Az első és legfontosabb, hogy meg kell rendelni az energetikai tanúsítványt, amit nálunk is megtehet. Ezután egyeztetünk egy időpontot, amikor is a helyszínt szakemberünk megtekinti. Egy helyszíni megtekintés körülbelül 30 percet vesz igénybe. Fontos tudni, hogy az energetikai tanúsítás során, a kiállítónak át kell nyújtani olyan dokumentumokat, amelyekkel megállapítható az ingatlan energiafogyasztása. Ilyen okmányok lehetnek az alaprajz, a helységek mérete, az ingatlant határoló falak-, födémek-, szigetelőanyagok vastagsága és anyaga, a fűtés- és fűtőberendezés típusa, és a melegvíz előállításának módja. Illetve további adatok, de ezek ingatlanonként eltérhetnek.

Hogyha ez megtörtént, a szakember a méréseket is elvégezte, illetve ellenőrizte a kikért adatokat, elkészíti az energetikai tanúsítványt. Ezt rövid időn belül átnyújtja az ingatlantulajdonosnak.

Ha Ön megbízható szakembert keres, aki kiállítja háza, vagy lakása energetikai tanúsítványát, keressen fel minket!Mennyibe kerül a lakás energiafogyasztása?

energetikai tanúsítvány Egy lakás, illetve családi ház energiafogyasztása befolyásolja a havi számlák költségét, sőt, az adás-vételnél is fontos szerepet játszik. Minél energiatakarékosabb lakásunk van, a piacon annál magasabb értéket képvisel, mivel a környezetvédelem mára fontos kérdéssé nőtte ki magát.

Manapság már törvényekbe, rendeletekbe iktatják a legfontosabb környezetvédelmi szabályokat, szabványokat, melyet mindenkinek kötelessége betartani, és nem csak a jövőben építendő lakásoknál, házaknál, hanem a meglévőknél is.

Ha szeretné tudni, hogy Önnek fog-e kerülni bármennyibe is ez a felújítás, az energetikai tanúsítvány lesz segítségére. Az energetikai tanúsítvány kiállítását olyan személy végezheti, aki a 2006-os kiadású, Kormányrendelet által előírt, szakirányú végzettséggel rendelkezik.

Cégünk maximálisan megfelel a fentiekben említett követelményeknek, így ha megbízható energetikai tanúsítvány kiállításával foglalkozó cégre lenne szüksége,forduljon hozzánk bizalommal!Miért legyen az Ön otthona is zöld?

energetikai tanúsítvány Ha Ön környezettudatos életre törekszik, akkor nem is kérdés, hogy a zöldprogramot Önnek találták ki. Azonban nem csak azoknak éri meg, akik a természetet szeretnék megvédeni!

Miért is jó Önnek, ha részt vesz a zöldprogramban?

Azért, mert több olyan előnyhöz juthat a segítségével, amellyel megkönnyíti a saját dolgát.

 • Mivel 2012 óta kötelező az adás-vétel vagy bérlés során tanúsítvánnyal igazolni a ház, lakás energetikai besorolását, így ha Ön csatlakozik a zöldprogramhoz, akkor könnyebben találhat vevőt ingatlanára.
 • Valószínűleg Önnek sem mindegy, hogy mennyit fizet a számláira! Ha energiatakarékos háztartást alakít ki, akkor kevesebb pénzt kell majd kifizetnie az energiaszolgáltatók számára.
 • Fontos tudni, hogy az elkészült energetikai tanúsítvány tíz évig érvényes, így ha még most elkészítteti, akkor nem lesz gondja egy gyors költözés esetén sem. Készüljön fel minden eshetőségre!

Ha nem biztos benne, hogy mit is jelent a zöldprogram, vagy szeretné Ön is, ha lenne érvényes energetikai tanúsítványa, akkor forduljon hozzám, örömmel segítek!Az energetikai tanúsítvány típusai

energetikai tanúsítvány Eladná ingatlanát? Már meg is hirdette? Ugye nem feledkezett meg az energetikai tanúsítványról? Az energetikai tanúsítványt 2013 januárja óta minden eladás vagy bérbeadás előtt álló ingatlan esetében kötelező elkészíttetni. Még nincs veszve semmi, és az egész procedúra nem vesz több időt igénybe, mint 2-3 nap.

Lássuk, milyen úton nyeri el az ingatlan a zöld kártyát? Első lépésként győződjön meg arról, hogy az Ön ingatlanának szüksége van erre a tanúsítványra, ugyanis nem minden típusnál kötelező. Az energetikai tanúsítvány három különböző típusát különböztetjük meg. Az egyszerűsített tanúsítvány új ingatlanok esetén végezhető. Szükség van az épület szerkezetére és az épületgépészeti berendezéseket dokumentáló papírokra, melyek alapján a tervező és a műszaki vezető hozza meg a bírálatot.

A számításon alapuló rögzített idő ráfordítású tanúsítás ma már nincs érvényben, a harmadik típus, a normál számításon alapuló tanúsítás viszont igen. Ez a típus a régi építésű ingatlanok esetében ajánlott, ahol már hiányozhatnak a papírok, így aprólékos felmérést végeznek.

Forduljon hozzánk és vegye igénybe szakmai segítségünket a lakás zöld kártya kiállításához!Energetikai tanúsítvány – mit nézünk meg?

energetikai tanúsítvány Az energetikai tanúsítvány készítését számos esetben törvény írja elő. Az energetikai vizsgálat alkalmával számos dolgot meg kell néznünk, amelyek végül együttesen alkotják az épület energetikai gazdaságosságát, jellemzőit. Nézzük, mik ezek!

 • A külső környezettel érintkező felületek mérete és a fűtött légtérfogat aránya
 • A hőszigetelés minősége: falak, nyílászárók, padló és födém szigetelése
 • Hőhidak
 • Környezeti tényezők a nap járásának figyelembe vételével és az üvegek árnyékolhatóságával
 • Fűtés, melegvíz ellátás, légtechnika, világítás
 • Egyedi, az épület hőmérsékletét befolyásoló tényezők

A fenti tényezőket megvizsgáljuk, leírjuk, amikből pontos számításokkal megkaphatjuk az ingatlan energiafelhasználását. Ezután lehet besorolni az adott energetikai osztályba.

Ha energetikai tanúsítványt szeretne készíttetni, forduljon hozzánk! Segítünk az épület zöldprogram pályázatának elkészítésében is. Ha bármilyen kérdése merült fel, keressen minket elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink készséggel segítenek!Mi alapján nyilvánítanak egy lakást zölddé?

energetikai tanúsítvány A fenntarthatóság korunk legalapvetőbb elvárása. Minden fejlődés és újítás a természet-ember kapcsolatát szolgálja, az élhetőbb jövő reményében. Azért, hogy gyermekeinknek legyen hol nyugovóra hajtani fejüket, és hogy tudják, mi az a természet, hogy összhangban legyenek a világgal.

Az energetikai tanúsítvány azon elemeket vizsgálja és azokkal kapcsolatban állít elvárásokat, melyek a fenntarthatóságot szolgálják. De mitől válik egy otthon zölddé? Attól, hogy él a technika újdonságaival, korszerű és energia hatékony.

Elektromos fűtés, korszerű nyílászáró rendszer, napelem, és hasonló, az ökoszisztémára és az emberiségre jótékony hatással lévő fejlesztések. Az energetikai tanúsítványnem csak a környezetet, de a benne élőket is támogatja, hogy költséghatékony és optimális feltételek mellett élhessünk.

Ha Ön is szeretné otthonát korszerűsíteni, és részt venni a zöldprogramban, forduljon hozzánk bizalommal! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!A tudatosság első lépése: energetikai tanúsítvány

energetikai tanúsítvány A korábbiakban még nem találkozott az energetikai tanúsítvány fogalmával, ennél fogva bizonytalan, hogy miért is éri meg az okirat kikérése? Az alábbiakban mindezekre a kérdésekre választ adunk!

A leggyakoribb esetben akkor van szükség energetikai tanúsítványra, ha építkezést vagy adás-vételt tervez. Célja, hogy Ön pontos képet alkothasson a szóban forgó ingatlan energiaigényéről. Ennek okán megismerheti az ingatlan hőmérsékletét, páratartalmát, légcseréjét, vagyis az épület reális komfortokozatát. Mindezekeknek az információnak a birtokában az energiafogyasztást az optimális szintre konfigurálhatja.

Energetikai tanúsítványt a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara regisztrált tagjai állíthatnak ki. Ennek fényében csakis szakképzett, megfelelő gyakorlattal rendelkező mérnökök végzik el a szükséges ingatlan felmérést.

Ha Ön is ingatlan építését vagy adás-vételét tervezi, bátran vegye igénybe szolgáltatásainkat, és lépjen velünk kapcsolatba honlapunkon feltüntetett elérhetőségeinken!Új tudnivalók a zöld programról

Új tudnivalók a zöld programról A zöld programra pályázhatnak társasházak, csakúgy, mint családi házak. A családi házak esetében az Otthon Melege nevet kapta a korszerűsítést célzó új pályázat. Mit kell tudni róla? A pályázat 2016. augusztus 15-től adható be, és összesen 5 milliárd forint támogatást jelent az egész országra vonatkozóan.

Kik pályázhatnak? Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes, nagykorú személy, aki saját tulajdonú családi ház korszerűsítésére pályázik.

Milyen épület felel meg a pályázat követelményeinek? Az épület legyen egylakásos, maximum 135 nm alapterületű, fűtött, 1996 előtt épült, 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkezzen, és legyen jelenleg is lakott. Fontos, hogy az ingatlan igazoltan magánszemély tulajdonában legyen, ami az utóbbi 10 évben nem részesült korszerűsítési támogatásban. Szerkezetét tekintve vályog vagy falazott szerkezetű legyen, statikai (állékonysági) probléma nélkül.

Mire használható fel a zöld program pénzügyi támogatása? Nyílászáró cserére, gépészeti rendszer felújítására vagy cseréjére, hőszigetelés korszerűsítésére, valamint megújuló energiaforrásokra, úgymint napelem, napkollektor, de az állványozás munkadíja és az energetikai tanúsítványok, tervdokumentációk, szakvélemények engedélyeztetését is finanszírozza.

Energetikai tanúsítvány kiállításához forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe minőségi szolgáltatásainkat a zöld programhoz is!Az otthon melege pályázat energetikai felújításának előnyei

energetika A 2016-os otthon melege program megpályázásával, Ön otthona felújítására pályázhat! Azok a családok, akik sikerrel pályáznak 2,5 milliós segítséget kaphatnak.

Ezt a pályázatot érdemes Önnek is kihasználnia, ugyanis épületek homlokzati nyílászáróinak cseréjére, homlokzatok hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek, például kazánok, radiátorok cseréjére, illetve felújítására fordíthatja ezt az összeget. Ezen kívül napelemes, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítésére is egyaránt felhasználható.

Ezt a vissza nem térítendő támogatást az arányosan elérhető szén-dioxid-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják. A maximális 2,5 milliós keret akkor érhető el, ha a hőszigeteléssel egyidejűleg más energetikai fejlesztést is bevállal a pályázó és emellett egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. Az otthon melege pályázat júniusban indult, és várja minden kedves pályázót, aki energetikai felújítás során zöldebbé varázsolná otthonát!

Ha szeretne élni ezzel a vissza nem térő lehetőséggel, forduljon hozzám bizalommal!Zöldprogram pályázat: Miért érdemes megpróbálni?

energetika

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a környezetvédelem, és ennek érdekében a megújuló energiaforrások hasznosításának népszerűsítése. A Zöldprogram célja még több ember számára elérhetővé tenni ezeket a korszerű megoldásokat, mint a napkollektorok, napelemek, biomassza kazánrendszerek, vagy akár csak az egyszerű nyílászárók cseréjét, a radiátorcserét, illetve a modern hőszigetelést. Ezzel nem csak Földünket óvjuk, hanem pénztárcánkat is!

Már a homlokzati hőszigetelés modernizálásával, vagy a nyílászárók cseréjével is jelentős összegeket spórolhatunk, nem is beszélve arról, ha napelemes, vagy napkollektoros rendszer is kiépítésre kerül. A Zöldprogram pályázatban ezek megvalósítására kaphatunk akár nagyobb összegű támogatást is, így kisebb anyagi ráfordítással érhetjük el a rezsi jelentős csökkenését, hosszú távon!

Ha szeretne részt venni a Zöldprogram pályázatban, forduljon hozzám bizalommal! Várom hívását energetikai tanúsítvány kiállításával kapcsolatban is! 

 

 

Kaliné Kátai Andrea építész, energetikai szakértő

30/9111270       TÉ 13-0958

Kátai Consulting Kft 2000 Szentendre, János u. 25.